Dátum: 2018. 08. 14.    Írta: Ninaa    Kategóriák: cikk interjú video

A teljes méretű képhez kattints ide

Terhesség és a testünk elfogadása

Az első gyermekem születése után hittem abban, amit a társadalom mondott arról, hogy a testem hogyan nézzen ki. Feszült voltam, hogy a három hónap alatt felszedett kilókat a terhesség után leadjam. Visszagonolva, őrültség volt. Még mindig szoptattam, amikor 2012 – ben felléptem Atlantic City – ben. Viszont az ikrek születése után teljesen átértékeltem a dolgokat.

98-99 kg voltam, amikor Rumi és Sir megszületett. Toxaemiától duzzadt voltam, és több mint egy hónapja feküdtem az ágyon. Egészségem és a gyermekeim egészsége is veszélyben volt, ezért kellett császármetszést végezni. Sok időt töltöttünk a NICU-ban. A férjem igazi katona volt és erős, pont ilyen támogatásra volt szükségem. Büszke vagyok, hogy szemtanúja voltam a  kitartasának és a fejlődésének, mint egy férfi, legjobb barát és apa. Én túlélési módban voltam, és hónapokig nem tudtam felfogni. Ma már kapcsolatban állok azokkal a szülőkkel, akik átéltek ezt. A császármetszés után másnak éreztem magam. Nagy műtét volt. Nem vagyok biztos benne, hogy mindenki megérti ezt. Időre volt szükségem gyógyítani, gyógyulni. A gyógyulásom során újra meg kellett szeretnem önmagam, el kellett fogadnom azt, ami vagyok, és átölelnem magam, végigmenni minden porcikámon. Elfogadtam a testem. Hat hónap után kezdtem el készülni a Coachellara. Átmenetileg vegetáriánus étrendre váltottam, feladtam a kávét, az alkoholt és az összes gyümölcslevet. De türelmes voltam magammal és élveztem a teltebb idomaimat. A gyermekeim és a férjem is.

Azt hiszem, fontos, hogy a nők és a férfiak láthassák és értékeljék a természetes testük szépségét. Ezért levettem a parókákat és a hajhosszabbításokat, és kevesebb sminket is használtam.

A mai napig a karom, a vállam, a mellem és a combom teltebb. Van egy kis anyukás alakom, és nem akarok megszabadulni tőle. Azt hiszem, ez valóságos. Amikor pedig készen állok arra, hogy megszabaduljak tőle, akkor vadállat módjára váltok és dolgozni fogok a seggemen, addig, amíg meg nem kapom azt az alakot, amit szeretnék. De most jó így, úgy érzem így kell kinéznem.

Kinyílnak az ajtók

Amíg lencsén keresztül szemléljük a különböző etnikumokat, addig továbbra is szűklátókörűek leszünk, és sosem fogjuk megtudni, hogy valójában milyen a világ. Ezért akartam, hogy ezt a fotósorozatot ez a brilliáns 23 éves afro-amerikai fotós, Tyler Mitchell készítse.

Amikor 21 évesen elkezdődött a karrierem, azt mondták nekem, hogy ne számítsak rá, hogy valahova egy magazin is engem rakna a címlapra, mert a feketék „nem eladhatóak”. Ez egy pletyka volt. Most afro-amerikaiként itt vagyok a szeptemberi kiadáson, egy afro-amerikai fotós kamerája által.

Mindig is fontos volt nekem, hogy ajtókat tudjak megnyitni fiatal művészeknek. Képzeld el, ha mondjuk Nina Simone, Josephine Baker, Eartha Kitt, Aretha Franklin, Tina Turner, Whitney Houston és még sokan mások nem kaptak volna esélyt. Ők nyitották ki nekem az ajtót, és remélem, hogy a következő generációnak pedig én fogom.

Ha a fontos emberek továbbra is olyan embereket fognak alkalmazni, akik úgy néznek ki, úgy beszélnek, és ugyanabból a városből jönnek, mint ők, sosem fognak megtapasztalni valami mást, különlegeset. Ugyanazokat a modelleket fogják alkalmazni, újra és újra azok a színészek kapnak szerepet és mi mind elveszünk. Mindenkinek van mondandója. Mindenki hangja számít és mindenkinek joga van olyan világot alkotni, amilyet ő elképzel.

A teljes méretű képhez kattints ide

Virágos fejdísz Phil John Perrytől a Rebel Rebeltől. Erickson Beamon fülbevaló. Lynn Ban nyaklánc.

Származás

Összetört férfi-nő kapcsolatok sorozatából jöttem, a hatalom visszaélésével és bizalmatlansággal. Tudtam, hogy ezeket nélkülöznöm kell a saját kapcsolatomból. A múltunkkal összeolvadni és ismerni a történelmünket gyönyörűvé és sebzetté tesz minket.

A származásomat kutattam az utóbbi időben és megtudtam, hogy egy rabszolgatartótól származom, aki szerelmes lett az egyik szolgájába és összeházasodott vele. Azon gondolkoztam, hogy ez vajon milyen jelentést hordoz az én életemben és próbáltam értelmet nyerni neki. Szerintem Isten ezért áldott meg ikrekkel. A férfi és női erő a véremben van.

Az én utazásom

Nagyon sok árnyalata van az útjainknak. Semmi sem fekete vagy fehér. Keresztülmentem a poklon és itt vagyok, és hálás vagyok minden sebért. Sokszor megtapasztaltam az árulást és sokszor összetörtek. Voltak csalódások az üzletben és a személyes kapcsolatokban is, és elhanyagoltnak, elveszettnek, sebezhetőnek és kiszolgáltatottnak éreztem magam. Mindezen keresztül megtanultam nevetni, sírni és túltenni magam dolgokon. Nézem azt a nőt, aki a 2000 – es években voltam, és látom, hogy egy fiatal hölgy önbizalma növekszik, de mégis mindenkivel kedves próbál maradni. Most sokkal szebbnek, sokkal szexibbnek, sokkal érdekesebbnek érzem magam. És így sokkal erősebbnek is.

Szabadság

Szeretek szabad lenni. Nem érzem, hogy élek, hacsak nem hozok létre valamit. Nem vagyok boldog, ha nem valósíthatom meg, ha nem álmodom, és az álmot nem valósíthatom meg. Nem vagyok boldog, ha nem fejlődök, formálódok, haladok előre, inspirálok, tanítok és tanulok.

A teljes méretű képhez kattints ide

Dior ruha. Saint Laurent és Anthony Vaccarello fülbevalók.

Coachella

Világos elképzelésem volt a Coachella számára. Annyira különleges volt, mert láttam, hallottam, és már meg volt írva. Egy nap véletlenszerűen énekeltem a fekete himnuszt Ruminak, miközben elaludt. Minden nap dúdolni kezdtem neki. Abban az időben a himnusz egy verzióján dolgoztam ezekkel a kisebb és sötétebb akkordokkal, ötvözettel és hangázssal. Néhány nappal a himnusz dúdolgatása után rájöttem, hogy rossz a dallam. Rosszul énekeltem a himnuszt. A show egyik legkiemelkedőbb részét megváltoztattam. Esküszöm, éreztem, hogy a tiszta boldogság beragyog minket. Tudom, hogy a színpadon és a közönségen élő fiatalok nagy része nem ismerte a fekete nemzeti himnusz történetét Coachella előtt. De megértették azt az érzést, amit adott.

Minden ember számára ünnep volt, akik többet áldoztak annál, mint mi azt valaha is el tudnánk képzelni, megváltoztatták a világot, hogy a színes asszonyok is felléphessenek egy ilyen neves fesztiválon.

OTR II

Az egyik legemlékezetesebb pillanat számomra az On the Run II turné olimpiai stadion állomása volt, Berlinben, az 1936 – as olimpia helyszínén. Ez a hely a gyűlölet, rasszizmus és megosztottság retorikájának népszerűsítésére szolgált, és ez az a hely, ahol Jesse Owens négy aranyérmet nyert el, megsemmisítve a fehér felsőbbrendűséget. Kevesebb, mint 90 évvel később két fekete ember eladást tartott a teltházas stadionban. Amikor Jay és én énekeltük a végső dalunkat, láttuk, hogy mindenki mosolygott, kezüket az égbe emelték, csókolóztak és tele voltak szeretettel. Ezeknek a pillanatoknak élek, hogy ilyen emberi növekedést és kapcsolatot láthassak.

Örökség

Anyukám azt tanította nekem, hogy nem csak az a fontos, hogy lássak, hanem, hogy önmagamat is lássam. Mint két lány anyukájaként, fontos számomra, hogy ők is meglássák önmagukat – könyvekben, filmekben és bármi másban. Fontos számomra az is, hogy lássák magukat vezérigazgatóknak, főnököknek, és tudják, hogy írhatják meg a saját forgatókönyvüket, hogyan változtassanak az életükön -, hogy tudnak elmélkedni, és nincs felső határ. Nem kell egy bizonyos típusba beletartozni vagy beilleszkedni egy adott kategóriába. Nem kell politikailag helyesnek lennie, amíg hiteles, tiszteletteljes, könyörületes és empatikus. Fedezzenek fel bármilyen vallást, szeressenek bele bármelyik versenybe, és szeressenek bele abba, akibe akarnak.

Ugyanezeket a dolgokat akarom a fiamnak is. Azt akarom, hogy tudja, hogy erős és bátor lehet, de érzékeny és kedves is lehet. Azt akarom, hogy a fiamnak magas érzelmi IQ szintje legyen, gondoskodó, őszinte, és becsületes. Ez minden, amit egy nő akar egy emberben, és mégsem tanítjuk meg a fiainknak.

Remélem, hogy megtaníthatom a fiamnak, hogy ne essen áldozatául annak, amit az interneten lát, olvas arról, hogy milyen legyen, vagy hogy hogyan kell szeretni. Jobb reprezentációkat akarok létrehozni számára, hogy ő teljes mértékben kihasználhassa a férfiak lehetőségeit, és megtanítsam neki, hogy a világban rejlő valódi mágia az a hatalom, hogy megerősítse saját létezését.

Jelenleg hálás vagyok.

Elfogadom, azt, aki vagyok. Továbbra is vizsgálni fogom minden egyes négyzetcentiméterét a lelkemnek, és minden részét a művészetnek.

Többet akarok tanulni, többet tanítani és teljességben élni.

Régóta és keményen dolgoztam azért, hogy egy olyan pontra jussak el, ahol tudok választani, hogy mivel veszem magam körbe, mi az ami ihletet ad és teljessé tesz.

A teljes méretű képhez kattints ide

Eredeti cikk: vogue.com
Köszönet: starity.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.