House of Deréon

A House of Deréon egy 2004 – ben létrehozott anya – lánya divatmárka. Tina Knowles és lánya Beyoncé hozták létre. A House Of Deréon (Deréon ház) nevet Beyoncé nagymamájáról kapta (Agnèz Deréon). Jelmondatuk: “Ahol az utca és a kifutó találkozik”. Ez arra vonatkozhat, hogy mindent megtalálhatnak az emberek ebben a márkában, ami kell a sikkes és a laza öltözékhez.
Később Solange Knowles is társult hozzájuk és Beyoncéval elindítottak egy a fiatalak számára is elérhető áron talált kollekciót.

2004. szeptemberében új szlogent jelentettek be, mégpedig a: “Couture.Kick.Soul”. Amely a három női generációt jelentette. Agnèz Deréon a “soul”, Tina Knowles a “couture” és Beyonce a “kick”. Ekkor már a megalakult Destiny’s Child lánycsapatnak ruháit is Tina készítette. A lányok már a zene stílusával is különcök voltak, de az, hogy egyforma ruhát viseltek az még jobban felkeltette az emberek érdeklődését.

A divat vonal először a The Oprah Winfrey Show-ban, majd a The Tyra Banks Show-ban szerepelt. A ruha ötvözi a hip-hop stílust. Farmert, sortot, nadrágot, felsőt, gyermekruhákat, fehérneműket, dresszeket, sapkákat, szoknyákat, kosztümöket táskákat, kabátokat, magassarkúkat, napszemüvegeket, ékszereket. Egyszóval mindent. Sőt, piacra dobtak egy plüss mackót is a HOD lógó medáljával és egy időben még egy limitált számú bélyeget is lehetett kapni a márka lógójával.
Beyoncé interjút adott az Ebony magazinnak:

Szeretem a 70-es évek ruháit, az anyám ruháit. Szeretem a 40-es évek ruháit, a nagymamám stílusát, ami igencsak elegáns. A gyöngyös csipke, a buja színek, a finom anyagok, és ezeknek az összekeveredése.


Egy New York Fashion Week – en a House of Deréon bemutatta az őszi / téli kollekcióját és ezen az esten ott volt pár híresség (Rita Ora és Ellie Goulding). Beyoncé egy fekete flitteres ruhában jelent meg anyjával Tina Knowles a színpadon. Ezen a divatbemutatón a CNN – nek adott interjút Beyoncé és kiderült mi adta az inspirációt ehhez a kollekcióhoz:

Sokat utazom és ez ihlette ezt a kollekciót. Egy világkörüli turnén voltam. Ázsiában és Brazíliában láttam ilyen szépségeket. Anyukám velem tartott és úgy döntöttünk, hogy keverni fogjuk ezeket a nagy kultúrákat és együtt valami eredetit és szépet alkotunk. Ez a Global Nomad kollekciónk. Keverjünk össze egy kis afrikai hajpakolást, néhány ázsiai formákkal, majd keverjünk bele különböző textúrákat, flittereket és arany ékszerekkel tetőzzük. Ez aztán nagyon üdítő lesz. – mondta Beyoncé.


2006-ban létrehozták a “Deréon” nevet viselő stílust, ami a fiatalabb generációt célozta meg. Ez azonban 2012-ben megszűnt. Viszont a másik piacra dobott márka, a “Deréon Jeans” máig él.