TIDAL

http://oi62.tinypic.com/152j1ag.jpg

Jay-Z nyilatkozata szerint az akkoriban inkább lokálisan ismert céget globálisan sikeres márkává szerette volna erősíteni, s fejleszteni kívánja magát a platformot, annak technológiai oldalát, szolgáltatásait.

Március 30 – án itteni (MO.) szerint hétfő este 11 órakkor kezdte el a TIDAL sajtótájékoztatóját. Vania Schlogel kezdte a beszédet, de amint bekonferálta a résztvevőket és ezáltal a TIDAL új tulajdonosait át is adta a szót Alicia Keysnek.
A tulajdonosok:

1. Shawn Carter (Jay Z)
2. Beyonce
3. Rihanna
4. Kanye West
5. Jack White
6. Arcade Fire (Régine Chassagne & Win Butler)
7. Drake
8. Usher
9. Nicki Minaj
10. Coldplay (Chris Martin)
11. Alicia Keys
12. Calvin Harris
13. Daft Punk
14. deadmau5
15. Jason Aldean
16. J. Cole
17. Madonna

"Az emberek nem tartják tiszteletben a zenét, és megsértik azt, amit jelent valójában. Tényleg úgy érzem, hogy az embereknek a zene ignyen van, de a vízért pedig fizetnek. Szabadon ihat vizet és ez így jó, de fizet is érte. Persze ez csak egyféle gondolkodásmód." – Jay Z nyilatkozta a Billboard – nak.

Jay Z a tájékoztató előtt összehívta a mára már tulajdonosokká vált művészeket egy titkos találkozóra, ahol megbeszélték a részleteket. Itt kaptak egy 3% – os részesedést.

A sajtótájékoztatóról Jay Z hivatalos youtube oldalán találhatttok egy videót, 30 perctől érdemes, hiszen a visszaszámlálás most nem érdekel senkit: