Biográfia

Beyoncé Giselle Knowles egy Houstonban született 33 éves R&B énekesnő. Szülei elváltak, és egy testvére van Solange Knowles. Az unokatestvérével, (Kelly Rowland) kezdte el énekesi karrierjét, még tizenévesen. Először egy hat tagú csapat tagja volt, amivel kisebb – nagyobb sikereket értek el. Ez volt a Girl Tyme. A későbbiek folyamán ebből a csapatból alakult ki a híres Destiny’s Child nevű lánybanda. Ekkorra már megcsappant a létszáma és csak négyen, aztán egy csalási ügy miatt, már csak hárman folytatták. Így maradt meg a Destiny’s Child nevű banda. Sokáig voltak a listaélen, rengeteg dalt adtak ki és a sikeres Charlie angyalai főcímdalát is ők énekelték.

Természetesen a banda nem tartott örökké, 2001 – ben feloszlott és ekkor kezdődtek el a szóló karrierek. Beyoncénak sikerült a legjobban betörnie a hollywoodi életbe, ezekben az időkben találkozott Jay Z-vel a híres rapperrel. Több közös együttműködésük is volt, köztük a Deja Vu, a Bonnie & Clyde vagy a 2014 – ben kiadott Drunk In Love.

Több díjat nyert az énekesnő és emellett pár filmszerepet is kapott. Reklámfilmeket forgatott és többször volt a Pepsi reklámarca, a Tommy Hilfiger és a L’Oréal reklámarca. 2004 – ben megalapították az édesanyjával a saját divatmárkájukat, a House of Deréont.

2008. április 4-én házasodtak össze New York-ban Jay Z – vel és 2012. január 07 – én született meg lányuk, Blue Ivy Carter. Azóta is egy boldog, szerelmes, házaspárt alkotnak együtt, családias légkörben.

Beyoncénak mozgalmas 2014 – es éve volt, még 2013. decemberében adta ki bejelentés nélkül az 5. albumát a BEYONCE – t és ezzel hatalmas sikert aratott. Rengeteg példány kelt el belőle. A "Drunk in Love", amit Jay Z – vel együtt énekelt a Billboard Hot 100 chart – on második helyen debütált. 2014 áprilisában, sok spekuláció után,  Beyoncé és Jay-Z hivatalosan is bejelentették az On the Run Tour – t . Ez volt a páros első közös világ körüli turnéja. 2014. augusztus 24 – én Beyoncé elnyerte a Michael Jackson életműdíjat a MTV Video Music Awards – on. Továbbá elnyerte még a "legjobb videó szociális üzenettel" és a "legjobb filmművészet" díjat a "Pretty Hurts" című dalával, valamint a legjobb együttműködést is a "Drunk in Love" – al. Tehát a 2014 – es évben többször nyert díjat, emellett rengeteg jelölést kapott és a legtöbbet jelölt női előadói cím is az övé lett.

2015 – ös évet Beyoncé egy új videóklippel indította, mely a 7/11 – es nevet kapta. Ebben a klipben igazán elengedte magát és több paródiája is lett. Hatalmas sikert aratott, hisz fél év alatt elérte a 230 millió nézettséget. Majd a rákövetkező hónapban, februárban ő és Ed Sheeran léphetett fel Stevie Wonder tiszteletkoncertjén. Közösen adtak egy 9 perces élő koncertet. Erre a linkre kattintve meg is nézhetitek! Jelölték ebben a hónapban a Grammyre, ahol három díjat (a hatból) megszerzett. Az előadása, amit ott nyújtott, még nagyobb sikert aratott. Többször vádolták meg, hogy más zenéjét használta fel a sajátjához, de sosem lett belőle semmi és még többször felröppent a hír, hogy újra terhes, vagy éppen összekaptak Jay Z – vel, de ezek sem lettek megerősítve.

Még ebben az évben Jay Z átvette a TIDAL zenestreaming-szolgáltatót, amibe rengeteg sztár bekapcsolódott. Ezek mellett sokat jótékonykodtak, megalapították a  22 days vegan diet – et. Később megjelent egy új videóklip, Nicki Minaj – Feeling myself dalához, majd Madonna is felkérte Beyoncét, hogy szerepeljen a Bitch I'm Madonna dalában. A 2015 – ös BET Awardson pedig megszerzett 3 díjat, a 4 – ből, amire jelölték.  A VMA – n pedig újabb egy díjjal lett gazdagabb. Megjelentek a saját tervezésű csillámtetkói és egy új parfümje, a "Heat Kissed". Augusztusban a VOGUE, míg szeptemberben a FLAUNT magazin címplapjára került. A Made In Americat illetve a Global Cirizen Festivalt fellépéssel gazdagította. Emellett szeptember 18 – án újabb dala jelent meg a Naughty Boy által, ami a Runnin címet kapta és Arrow Benjamin közreműködésével csendült fel.

2016. február 6 – án a Beyoncé kiadta a "Formation" – t kizárólag a Tidal zenei streaming platformon, később fellépett az NFL Super Bowl 50 félidőben Bruno Mars és a Coldplay társaságában hatalmas bulit csaptak. A performance után Beyoncé azonnal bejelentette a The Formation World Tour – t, amely mind Észak-Amerikában, mind Európában megállt. Október 7 – én ért véget, amikor Beyoncé közösen lépett fel a férjével, Jay Z -vel, Kendrick Lamar – ral és Serena Williams – sel. 

2016. április 16 – án Beyoncé kiadott egy teaser klipet a Lemonade albumához. A vizuális egy órás film a TIDAL – on jelent meg, de később az HBO is leadta. Az album az USA Billboard 200 – as listának az első helyén debütált, így Beyoncé az első előadónő a Billboard történetben, akinek az első hat stúdióalbuma is debütálásakor került fel a listára; előtte a DMX volt a trónon, egészen 2013 – tól. Ezenkívül a Lemonade – t 115 millió alkalommal töltötték le a Tidalról. A 2016 – os évben ez lett a harmadik legtöbbet értékesített album az Egyesült Államokban, 1,554 millió példányban kelt el, valamint világszerte a legkelendőbb albummá nőtte ki magát, 2,5 millió eladással.

A Limonade kritikailag is elismert munkává vált, és egyetemes elismerést kapott a Metacritic szerint. A Rolling Stone szerint is, az egyik legjobb album lett, ők az első helyre tették az albumot. A korong megjelenését követően 11 kategóriában jelölte a 2016 – os MTV Video Music Awards, és Beyoncé 8 díjat nyert ebből, köztük az Év videója díjat a "Formation" dalával. Ebben az évben ő lett a legtöbb díjat kapott énekesnő a VMA – k történetében (24), meghaladva Madonna (20) díját.

2017 januárjában bejelentette, hogy fellép a Coachella Zenei és Művészeti Fesztivál – on, azonban ez a terve meghiusult hiszen február 23 – án kiderült, hogy két gyerkőcöt hord a szíve alatt. A fesztivál tulajdonosai bejelentették, hogy helyette a 2018 – as évben fog fellépő lenni a fesztiválon. Beyoncé távozásának bejelentése után a jegyárak 12% -kal csökkentek.

Az 59. Grammy-díjátadó gáláján azonban megjelent és fel is lépett az összesen 9 jelölésből két díjat nyert a Best Urban Contemporary – t és a legjobb zenei videót. Adele, miután megnyerte az Év albumának a Grammy – jét, kijelentette, hogy a Lemonade sokkal jobban megérdemelte volna azt.

Június 13 – án megszülettek Beyoncé ikrei Rumi és Sir Carter. 2017 szeptemberében Beyoncé együttműködött J Balvinnel és William Willyvel, hogy kiadja a "Mi Gente" című dal remixét. Az ebből befolyó összeget a Harvey hurrikán és Irma hurrikán érintetteknek adományozták.

November 1-én megerősítést nyert, hogy Beyoncé lesz Nala hangja az Oroszlánkirályban, amely várhatóan 2019. július 19 – én fog vászonra kerülni. November 10 – én megjelent Eminem "Walk on Water" című dala, melyben Beyoncé is közreműködött. November 30 – án Ed Sheeran bejelentette, hogy Beyoncé lesz a duett partnere a Perfect című dalának a remixváltozatában, ami végül a "Perfect Duet" címet kapta és 2017. december elsején jelent meg.

2018. március elsején megjelent DJ Khaled "Top Off" című dala, amiben Beyoncé, Jay Z és Future működött közre. A következő napon Beyoncé az Instagramon keresztül meghívja a rajongókat, hogy csatlakozzanak hozzá egy 22 napos vegán étrendhez a Coachella következő előadása előkészítéseként.